Individualni
personalni treninzi
i lični trener

Kome su individualni treninzi namenjeni?

Svima. Zabluda je da na personalne treninge idu samo ljudi koji imaju probleme sa povredama ili se od njih oporavljaju. Na personalne treninge idu i osobe koje žele da postignu brže i bolje rezultate, oni koji hoće pravilnije da izvode vežbe ili koji imaju posebne zahteve. Ti zahtevi mogu biti: ispravljanje lošeg držanja, jačanje ili oblikovanje određenog dela tela, povećanje gipkosti, snage, izdržljivosti, definisanje i preoblikovanje tela, prevencija povreda, pravilno disanje…i još mnogo toga.  Takođe na ove treninge idu osobe kojima jednostavno prija rad 1-1 prilagođen njima samima, u mirnoj atmosferi uz potpunu posvećenost ličnog trenera.

Znači personalni trening je namenjen:

1. Zdravim muškarcima i ženama koji žele da poprave i unaprede svoje psihofizičko stanje sa akcentom na cilj koji žele da postignu,

2. Sportistima koji žele da unaprede svoje sportske performanse i rade na prevenciji povreda,

3. Osobama koje su u fazi rehabilitacije nakon povreda ili operacija,

4. Osobama – deci i odraslima, sa deformitetima kičme ili lošim držanjem,

5. Osobama koje imaju neke specifične probleme ili zahteve po pitanju vežbanja,

6. Trudnicama i porodiljama.

Kakav je naš program i kako se pravi / programira personalni program ?

S obzirom da smo edukovani za više načina vežbanja, prilikom sastavljanja personalnog programa i individualnih treninga, kombinujemo različite programe: Pilates vežbe, joga vežbe, kineziterapiju tj. korektivnu gimnastiku, Feldenkrais metod, vežbe snage, vežbe istezanja, pliometrijski trening, kružni trening.

Prvo radimo analizu statičke i dinamičke posture (držanja) klijenta, procenu fizičkih sposobnosti, uzimamo podatke o prethodnim aktivnostima, povredama ili eventualnim problemima, ciljevima koje klijent želi da postigne i na osnovu svega toga pravimo potpuno personalizovan program.

Koliko puta nedeljno se vežba i u koje vreme?

U zavisnosti od želja, vremena i finansija vežbača individualni treninzi se održavaju od 1-4 puta nedeljno. Treba napomenuti da u zavisnosti od učestalosti treninga, takođe zavisi i brzina rezultata. Naša pogodnost je što uz individualne časove našim klijentima poklanjamo mogućnost dodatnih treninga u grupi. Što znači ako neko jednom nedeljno dolazi na personalni čas, može još dva puta doći u grupu i tako vežbati tri puta nedeljno sa dobrim rezultatima. Naravno, najbolji rezultati se postižu sa više individualnih treninga sa ili bez kombinacije sa grupnim.

Što se tiče vremena, dogovaramo se i uklapamo slobodne termine studija i željene termine vežbača.

Koja je prednost rada sa ličnim trenerom i šta je njegov zadatak?

Ono što je najbitnije jeste da je trener stručan, da ima iskustva u pravljenju, sprovođenju i korigovanju personalnog programa. Trener je potpuno posvećen vežbaču, uči ga kako pravilno da radi vežbe i trening, kako pravilno da diše prilikom izvođenja vežbi, stalno kontroliše i ispravlja vežbača i uči ga kako da ono što se radi na treningu praktično primeni van njega. Takođe u zavisnosti od trenutnog psihofizičkog stanja vežbača, trener koriguje i prilagođava čas da bi on imao najviše efekta. Uz dobrog trenera dolaze i dobri rezultati i ono što je najvažnije, nakon odrađenog individualnog časa vežbači treba da se osećaju bolje nego pre časa, osveženo, osnaženo i preporođeno.

Želite više informacija ili imate konkretno pitanje?

Popunite formular ispod. Mi ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Designed by Squid Web Hosting | Copyright 2022 Body, Mind & Soul Studio

Call Now Button